Linköping City Race

Hemsida

Arrangörens presentation:

Äntligen kan vi presentera Linköping City Race, ett av de häftigaste och mest fartfyllda eventen som någonsin gjorts i Sverige. Lördagen den 14:e maj 2016 förvandlar vi Linköpings innerstad till en pulserande, actionfylld arena!

Platsen för Linköping City Race är vid Stångebrofältet. Vi kommer att bygga upp depå, utställningsområde och VIP-area vid och omkring parkeringen till Saab Arena. Entréer kommer finnas på tre platser. Banan som kommer byggas upp blir belägen på Norrköpingsvägen. Den kommer byggas upp som en riktigt bana med avspärrningar för bästa säkerhet för både förare och publik. Där kör bilarna i riktning mot Tullrondellen, vänder och fortsätter på vägen förbi Anders Ljungstedts Gymnasium, fram till Vigfastrondellen där man vänder tillbaka.

Banan består av både knixiga kurvor och långa raksträckor, perfekt för denna typ av racing. Fartupplevelsen och ljudet när bilarna kommer i full attack kommer bli magisk. Det kommer finnas gott om publikplatser men glöm inte att det trots allt är begränsat antal biljetter som säljs, just för att upplevelsen ska bli så bra som möjligt för våra besökare.